Clicky

Baranta Gála Kecskemét

2011. február 13-án Kecskeméten a Messzi István sportcsarnokban közös bemutató és versenygálával ünnepelték meg a Baranta magyarországi újjáéledésének húszéves évfordulóját.

A magyar műveltség több évszázadokon keresztül tartotta meg a népet és a nemzetet nehéz időszakaiban. A megmaradást segítő műveltség fontos eleme volt a magyar harci kultúra és a hozzá tartozó magyar vitézség eszménye. A két világháború között négy magyar katonatiszt, a rendszerváltás után pedig a Baranta mozgalom kezdte el a történelmi és népi testkultúra elemeinek összegyűjtését és oktatását. Az elmúlt évtizedek alatt a Baranta egy több mint száz közösségből álló szervezetté nőtte ki magát, ahol hat országban, köztük Magyarországon is, mintegy 2500 fő foglalkozik a műveltség egyéb elemeihez szorosan kötődő filozófia és fegyveres gyakorlat megismerésével.

Az egész napos rendezvény keretében délelőtt a Kecskemét környezetében megtalálható iskolák és érdeklődő fiatalok részére biztosítottak lehetőséget arra, hogy találkozzanak a környezetükben fellelhető harcművészeti stílusokkal. A délutáni megnyitó után kezdődött a Harcos Magyarok Gálaműsora, a 12 stílus legjobbjainak bemutató gálája.

Forrás: www.baranta.gportal.hu

A gálaműsorról és az egyesületünk tagjairól készült képek megtekinthetők a képtárban.